Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Μηνύματα Συμπαράστασης στην Πορεία Διαμαρτυρίας






ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Συμπατριώτες Κυκλαδιτες Παριανοί,
Κύριες και κύριοι,

Χαιρετίζω θερμά την σημερινή εκδήλωση σας που αφορά ένα από τα πιο κρίσιμα και σοβαρότερα ζητήματα των νησιών μας και των Κυκλάδων.
 Η Άνδρος, μαζί με την Πάρο και αλλά νησιά βιώνει κάθε μέρα την έκδηλη ανησυχία για την προγραμματιζόμενη άναρχη χωροθέτηση και τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στο δημοτικό μας συμβούλιο τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
 Η απόφαση μας είναι μια: Ενωμένοι όλοι, με την  βοήθεια της Περιφέρειας και συντασσόμενοι μαζί της,
ζητάμε να μπει ένα στοπ στην άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών,
ζητάμε άμεση αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού σχεδίου.

 Μόνο ενωμένοι όλοι, σε όλα τα νησιά, μπορούμε με άρτια επιχειρηματολογία και συνεχή αγώνα να σταθούμε απέναντι σε ο,τι σχεδιάζεται εναντίον του φυσικού τοπίου των νησιών μας.

Μόνο ενωμένοι  όλοι, σε όλα τα νησιά, μπορούμε να κάνουμε τους αρμοδίους να καταλάβουν την πολύπλευρη προσφορά μας ως Κυκλάδες στον πολιτισμό, την κοινωνία και την εθνική οικονομία της Ελλάδας.

Μόνο ενωμένοι όλοι, σε όλα τα νησιά, μπορούμε να υπερασπίσουμε την μοναδικότητα των Κυκλάδων, που απειλείται από το τωρινό σχέδιο για εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Δεν είμαστε αντίθετοι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.  Αλλά για αυτό που επιφυλάσσουν για την Πάρο, την Άνδρο, την Τήνο και τις λοιπές Κυκλάδες, θα μας βρουν κάθετα απέναντι τους.

Καλή δύναμη!
Καλό αγώνα!

Δημήτρης Λοτσαρης
Δήμαρχος Άνδρου







Αναστασία Δεληγιάννη Άσπρου

Έπαρχος Τήνου

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Φίλες και Φίλοι


Η εκδήλωσή σας μας βρίσκει όλους σε μια δύσκολη στιγμή που μετράμε τις  πληγές μας από την απώλεια του φίλου και συναγωνιστή Δημήτρη Παυλάκη. Όπως γνωρίζουμε όλοι ήταν η ψυχή του αγώνα και ο άνθρωπος που έτρεχε παντού να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και να μοιραστεί τα συμπεράσματά του.
Ο χαμός του όμως, εμάς τους Τηνιακούς, μας γέμισε πείσμα  και ανάγκη να παλέψουμε και για εκείνον.
Το τελευταίο διάστημα στην Τήνο έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα, που αν γυρνούσαμε το χρόνο πίσω, ούτε και εμείς οι ίδιοι δε θα μπορούσαμε να είχαμε αναλογιστεί.
Παντηνιακό συλλαλητήριο με απίστευτη συμμετοχή.
Ειρηνική διαμαρτυρία στα ΠΡΑΣΣΑ (περιοχή του Αιολικού Πάρκου που επιχειρείται το διάστημα αυτό να εγκατασταθεί).
Δέσιμο των κατοίκων του νησιού στο λιμάνι σε ανθρώπινη αλυσίδα.
Ματαίωση της άφιξης των ΜΑΤ στην Τήνο.
Ματαίωση της αποβίβασης στόλου από μπετονιέρες για να πέσουν οι βάσεις των ανεμογεννητριών.
Ματαίωση της πρόσφατης επιχείρησης να πέσουν οι βάσεις των ανεμογεννητριών, χρησιμοποιώντας την τοπική επιχείρηση  σκυροδέματος.
Ασφαλιστικά μέτρα  του Δήμου κατά της εταιρείας αυτής για τα οποία κέρδισε ο Δήμος Τήνου την  προσωρινή διαταγή και επίκειται την Τρίτη 18/2 η εκδίκασή τους.
Όλα αυτά, που αραδιάζονται σε δέκα γραμμές, είναι ένας αγώνας ανθρώπων που προσπαθούν να αποτρέψουν τα χειρότερα για τον τόπο τους.
Δεν θέλω να σας κουράσω, θα ήθελα όμως να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας και να πω ότι η συμπαράσταση και η συμμετοχή των Τηνιακών είναι δεδομένη σε κάθε προσπάθεια που σκοπό έχει την ενημέρωση του κόσμου και την σφαιρική πληροφόρηση για να βγουν σωστά συμπεράσματα.
Είμαστε όλοι παρόντες και μάλιστα δυναμικά, για να συναποφασίσουμε και να συνεκτελέσουμε κοινές δράσεις που θα αποσκοπούν στη διασφάλιση αυτών που όλοι θα έπρεπε να θεωρούν ότι πρέπει να προστατέψουν και να διασφαλίσουν και αν δεν το κάνουν, να επιχειρούμαι να τους θυμίζουμε αυτή την αναγκαιότητα.
Καλή δύναμη λοιπόν και καλή συνέχεια στον κοινό μας αγώνα!!!!!




 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου