Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Επιστολή προς Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου για συστράτευση στον αγώνα του Παριανού Λαού ενάντια στις Ανεμογεννήτριες

         
               
 
          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Πάρος, 10 Μαρτίου 2017  
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                               Αριθ.  Πρωτ:  2517  
                 ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ                                                             
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  
                                        
        Ταχ. Δ/νση: Παροικία Πάρου                       ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο
        Ταχ. Κώδικας: 84400                                                  Νοτίου Αιγαίου
            Τηλέφωνο:   2284360129                                                 
            FAX: 22840-22078                                                 
            e.mail: grafeiodimarhou@paros.gr                                  
                                                                                                  

ΘΕΜΑ: Συστράτευση στον αγώνα του Παριανού Λαού ενάντια στις Ανεμογεννήτριες

Αξιότιμοι κύριοι/ες,
            Είναι τιμή μας, να σας ενημερώσουμε για τον αγώνα που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πάρου, οι φορείς, οι κάτοικοι και οι φίλοι της Πάρου,  ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων τεραστίων διαστάσεων στον νησί μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον και στη ζωή των κατοίκων του.

Εν όψει της επικείμενης εκδίκασης της Αίτησης Ακύρωσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων Δήμων (Άνδρου, Νάξου, Τήνου, Πάρου) κατά της με αρ. πρωτ., οικ. 177360 της 18ης Δεκεμβρίου 2014 (ΑΔΑ: ΒΔΛ20-ΝΦΔ) «Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων» για το ενιαίο επενδυτικό έργο αιολικών πάρκων στα τέσσερα νησιά των Κυκλάδων, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, στις 24-5-2017, ο Δήμος Πάρου:
α) προχώρησε στη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων του νησιού και τον συντονισμό των ενεργειών για την αποτροπή της εγκατάστασής τους.
β) συγκρότησε Επιτροπή Αγώνα για την οργάνωση των ομάδων εργασίας, που θα προσφέρουν εθελοντικά την υποστήριξή τους σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που θα καθοριστούν από τη Δημοτική Επιτροπή.
γ) ανάρτησε διαδικτυακό ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και συγκεντρώνει χειρόγραφες υπογραφές στο Δημαρχείο.
δ) έχει υποβάλει πρόταση για τη συγκρότηση ενός συντονιστικού οργάνου με εκπροσώπους της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου και των τεσσάρων νησιών προκειμένου παράλληλα με την εκδίκαση της υπόθεσης να προβούμε σε κοινές ενέργειες διαμαρτυρίας και να γνωστοποιήσουμε την αντίθεσή μας για την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μας, στο ευρύ κοινό. Η πρότασή μας έχει θετική ανταπόκριση και το επόμενο βήμα μας είναι να καθοριστεί ημερομηνία συνάντησης με τον Αρμόδιο Υπουργό στον οποίο θα θέσουμε τα αιτήματά μας.

Με το παρόν έγγραφο, ζητάμε την υποστήριξή σας και τη συστράτευσή σας στο πλευρό μας προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει ουσιαστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το τόπο μας και να γίνει αποδεκτό το αίτημά μας για την ικανοποίηση του δίκαιου και αναφαίρετου δικαιώματός όλων μας να έχουμε άποψη για το μέλλον των παιδιών μας.

                                                                                    Ο Δήμαρχος Πάρου  
                                                               

                                                                                     Μάρκος Ι. Κωβαίος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου